BORBA PROTIV KORONE ZA PRIMER: U Vršcu vakcinisana gotovo trećina stanovništva

J. J. Baljak

17. 03. 2021. u 18:53

NA teritoriji Grada Vršca do sada je vakcinisano više od 14.600 građana, što je skoro trećina stanovništva, a od tog broja čak oko 5.830 primilo je i drugu dozu vakcine.

БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ ЗА ПРИМЕР: У Вршцу вакцинисана готово трећина становништва

Foto: Grad Vršac/J.J.B.

Velika svest građana o važnosti imunizacije uticala je na to da broj novih slučajeva zaraze korona virusom u tom gradu opada. U poslednja 24 časa registrovano je 19 novoinficiranih, a dan ranije tek sedmoro.

-Vakcinacija se i dalje sprovodi bez gužvi, na dva punkta u gradu, tj. u Domu zdravlja i u ambulanti u Ulici Dimitrija Tucovića, kao i u ambulantama u selima Uljma i Izbište. Organizovani su i mobilni timovi, koji odlaze kog građana, koji iz različitih razloga ne mogu da dođu do punktova – kaže dr Jelena Đokić, članica Gradskog veća za zdravstvo, ističući i da dosad nije bilo ozbiljnijih reakcija ni na jedno od korišćenih cepiva.

Foto: Grad Vršac/J.J.B.

I broj zbrinutih pacijenata u Opštoj bolnici u Vršcu, kojoj gravitiraju i meštani susednih opština Alibunar, Bela Crkva i Plandište, značajno je smanjen.

-Trenutno je hospitalizovano 40 pacijenata, od kojih se 14 nalazi u jedinici intenzivne nege, a osam na nekom vidu mehaničke ventilacije. Raspolažemo dovoljnim kapacitetima, kao i adekvatnom opremom za zbrinjavanje svih pacijenata, kojima to bude potrebno – ukazuje direktor bolnice dr Ivan Ivanović.

Da Vrščani protiv korone vode borbu za primer, govori i činjenica da su među prvima u Srbiji počeli da organizuju punktove po romskim naseljima, kako bi im ukazali na važnost imunizacije i pomogli im da se prijave za vakcinu elektronskim putem.

-Zadovoljni smo odzivom Roma, što samo znači da su sve naše kampanje vezane za zdravlje, koje smo sprovodili tokom pandemije, imale pozitivan efekat – kaže Alisa Šajn, koordinator za romska pitanja u Vršcu, uz konstataciju da će biti na terenu dokle god to bude potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata