EPIDEMIJA U NEGOTINU: Za tri dana 60 novoinficiranih

S. M. J.

15. 03. 2021. u 16:35

PREMA podacima Zdravstvenog centra u Negotinu od 12. do 14. marta virusna infekcija izazvana korona virusom potvrđena je kod ukupno 60 osoba, od kojih kod dve devojčice od 9 i 15 godina.

ЕПИДЕМИЈА У НЕГОТИНУ: За три дана 60 новоинфицираних

Foto: S. M. J.

Pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 36 osoba ženskog pola, od kojih najmlađe imaju 9 i 15 godina, a ostale od 26 do 83 godine, kao i kod 24 muškarca od 21 do 85 godina. U kovid laboratoriji negotinskog Doma zdravlja u ovom periodu uzorkovana je ukupno 131 osoba antigenskim testovima, dok je PCR testiranjem obuhvaćena još 21 osoba.

U kovid ambulanti je za to vreme pregledano 157 osoba, od kojih se njih 98 po prvi put javilo lekarima, dok je 59 došlo na kontrolni pregled. U negotinskoj bolnici na sva tri kovid odeljenja zbrinuto je 38 pacijenata, od kojih je 15 na kiseoniku.

Broj inficiranih virusnom infekcijom u Negotinu svakodnevno se uvećava pa je tako od početka marta do danas na teritoriji ove opštine zabeleženo 310 osoba pozitivnih na virus korona. U najvećem broju slučajeva u pitanju su porodične infekcije. Među obolelima ima i prosvetnih radnika, zaposlenih u javnim i privatnim preduzećima, ali i dece pretežno školskog uzrasta, kao i dve bebe od nepunih godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista