PREMINULA JEDNA OSOBA: U Negotinu za 11 dana marta 250 novoinficiranih

S.M.J.

12. 03. 2021. u 14:59

NA osnovu poslednjeg izveštaja Zdravstvenog centra u Negotinu broj kovid pozitivnih u poslednja 24 časa na teritoriji opštine povećan je za 15. Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona potvrđen je laboratorijskim analizama kod tri žene od 37 do 79 godina, kao i kod 12 muškaraca od 19 do 73 godine.

ПРЕМИНУЛА ЈЕДНА ОСОБА: У Неготину за 11 дана марта 250 новоинфицираних

Foto: S.M.J.

U kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja je, inače, u četvrtak 11. marta testirano 57 osoba antigenskim testovima, a iz referentnih laboratorija Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ iz Beograda i niškog „Vatrenog oka“ stigli su rezultati za osam PCR testova.

U negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinut je 31 pacijent. Bitku sa kovidom je nažalost izgubila jedna osoba, dve su otpuštene na kućno lečenje, dve su primljene u bolnicu, a jedna osoba je transportovana u kovid bolnicu u Kruševac.

U opštini Negotin se od februara beleži kontinuirani porast broja obolelih, a u najvećem broju slučajeva u pitanju je lokalna transmisija u okviru porodice.

I dok je u februaru broj obolelih iznosio 269, samo u prvih 11 dana marta zabeleženo je 250 slučajeva virusne infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)