EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: U ambulanti 180 pregleda

V.Ć.

14. 03. 2021. u 20:20

OD početka vakcinacije na području Pirotskog okruga vakcinisano je 15.516 građana, a drugu dozu primilo je njih 9.506.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У амбуланти 180 прегледа

Foto: V: Ć.

Danas je u kovid ambulanti obavljeno 180 pregleda, a registrovano je 36 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze.

Iz Pirota ih je 19, iz Bele Palanke 9, Babušnice 7 i jedan iz Dimitorvgrada. Na testiranje je poslat 21 sumnjiv uzrak, a procenat pozitivnost je čak 38 odsto.

Kako kažu u Cenru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ, mera kućne izolacije danas je naložena za 79, a ukinuta za 15 građana. Od početka epidemije u okrugu je laboratorijski potvđena zaraza u 3913 slučaja, a od posledica zaražavanja preminule su 174 osobe.

U Opštoj bolnici na kovid jedninicama trenutno se leči 27 pacijenta, među kojima je 18 iz Pirota, 5 iz susednog Dimitorovgrada, 2 iz Babušnice i po jedan iz Bele Palanke i Niša.

Epidemijska situacija u Pirotu, Beloj Palanci i Dimitrovgrada procenjuje se kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok je u Babušnici nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu - kažu epidemiolozi ZZJZ u Pirotu i apeluju na poštovanje svih prventivnih mera i masovnu vakcinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)