DVE OSOBE PREMINULE, U KOVID ODELJENJIMA 21: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju zaraženo 2.070 osoba

M. B.

13. 03. 2021. u 14:46

DVA pacijenta su, nažalost, preminula od posledica zaraze korona virosom, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

ДВЕ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ, У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 21: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају заражено 2.070 особа

Foto: M. B.

Na tim odeljenjima, trenutno se leči ukupno 21 pacijent, prema preseku od jutros.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 13 pacijenata, na Neurologiji osam. Pozitivno na korona virus ih je 19, jedan pacijent ima negativan rezultat testiranja, jedan čeka rezultate testa. U protekla 24 sata, primili smo jednog pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, četvoro smo otpustili kući, jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po računici milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije juče je iznosio ukupno 2.010, od kojih je izlečeno 909. Podataka o broju eventualno novozaraženih, do ovog izveštavanja nema.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.010  lica, uz nažalost 90 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)