ZA DEPONIJU KOD TRSTENIKA 36,7 MILIONA: Ministarstvo investira u sređivanje nesanitarne deponije Osaonica (FOTO)

S.BABOVIĆ

12. 03. 2021. u 17:56

MINISTARSTVO zaštite životne sredine investira 36,7 miliona dinara za nastavak radova na sređivanju nesanitarne deponije Osaonica u Trsteniku. Kako navode u ovoj opštini, sredstva će biti utrošena za drugu fazu projekta sanacije i rekultivacije.

ЗА ДЕПОНИЈУ КОД ТРСТЕНИКА 36,7 МИЛИОНА: Министарство инвестира у сређивањe несанитарне депоније Осаоница (ФОТО)

Foto: Opština

- Ova značajna sredstva su nam već uplaćena,očekujemo pokretanje postupka odabira izvođača-navodi Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

- U prvoj fazi koja je u toku, postavlja se postrojenje za tretman otpadnih voda, koje je obezbeđeno donacijom Švajcarske od 150.000 franaka. Taj sistem je autonoman, koristiće deponijski gas.

Nakon ove faze,nastavlja se radovima sve do kraja projekta potpune izmene eko standarda na deponiji,što je posao koji bi trebalo da se završi kada i regionalna deponija u Kraljevu. Ujedno,Trstenik će sa sređenom deponijom dobiti i kultuvisanu zelenu površinu.

Foto: Opština

 

- Radimo i na uklanjanju divljih deponija, koje su najurgentnije za rešavanje, očistićemo ih, postaviti upozorenja,ali i video nadzor kako se nemile scene bacanja smeća ne bi ponavljale-navodi Turk.-Dodatna sredstva od 1,3 miliona dinara dobili smo za pošumljavanje, čime ćemo uopšte unaprediti kvalitet vazduha u našoj opštini.

Zajedno sa Ministarstvom građevine i Ministarstvom zaštite životne sredine radi se i na projektu za postrojenje otpdnih voda u Bogdanju,kao i na radovima koji se odnose na kanalizacionu mrežu.

Foto: Opština

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati