U KOVID ODELJENJIMA 28 PACIJENATA: U Rudničko - takovskom kraju od početka epidemije korone u martu 2020. ukupno zaraženo 1.970, preminulo 92

M.B.

09. 03. 2021. u 10:20

PREMA preseku od jutros, u kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se leči ukupno 28 pacijenata (dvoje više u odnosu na jučerašnji presek).

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 28 ПАЦИЈЕНАТА: У Рудничко - таковском крају од почетка епидемије короне у марту 2020. укупно заражено 1.970, преминуло 92

Foto: M. B.

- Po 14 ih je smešteno na Grudnom odeljenju i Neurologiji. Pozitivno na korona virus ih je 24, jedan pacijent ima negativan test, troje čeka rezultate testiranja, jednog smo prevezli na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici. U minula 24 sata, primili smo sedam pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu tim virusom, četvoro smo otpustili kućama – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Zvaničnog izveštaja o broju novoobolelih od kovida-19 u Rudničko-takovskom kraju još nema. Do njega, važi podatak da je u ovom kraju ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije 1.910, od njih je izlečeno 877.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.910 lica, uz nažalost 87 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda