POGORŠAVA SE EPIDEMILOŠKA SITUACIJA U ZAPADNOBAČKOM OKRUGU: Obolela 751 osoba, na bolničkom lečenju 26 pacijenata

J.Bekić

04. 03. 2021. u 18:35

ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ: Оболела 751 особа, на болничком лечењу 26 пацијената

Foto: J. B.

PREMA poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru, na podrčju Zapadnobačkog okruga je pogoršana epidemiološka situacija.Kako je danas za „Novosti“ izjavila dr Gordana Cvetić, epidemiolog u ovoj ustanovi.

Prema njenim rečima,na području okruga ima 751 aktivan slučaj. Najveći broj obolelih od virusa korona je u Kuli- 422 osobe, u Somboru ima 166 inficiranih, u Apatinu 69 i Odžacima 74 obolele osobe. U okrugu je do sada više od 15.000 građana završilo imunizaciju.

Sve više je zainteresovanih osoba za imunizaciju,a građani Sombora to rade u mogu da urade Gradskoj hali „Mostonga“. U Apatinu je proces imunizacije završilo 2.000 pacijenta, u Domu zdravlja Kula više od 2.100, a u Odžacima 2.000 osoba.

Dom zdravlja “Dr Đorđe Lazić“ u Somboru je do sada dao preko 20.000 doza vakcina.

Ovde su građanima na raspolaganju sve vakcine od Sinofarma, do Fajzera, Sputnjika i Astra Z. Za građane koji se prijave preko portala E-uprava na raspolaganju su vakcine sva četiri proizvođača. Imunizacija u Gradskoj hali „Mostonga“ se odvija u dve smene i po spiskovima koju dobiju od e-uprave.

Na Kovid odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru leči se 26 pacijenata od kojih su tri na respiratoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)