VELIKO INTERESOVANJE ZA MASOVNU IMUNIZACIJU U SOMBORU: Vakcinisano preko 6.500 ljudi

J.Bekić

05. 02. 2021. u 19:23

ZA masovnu imunizaciji protiv korone u Somboru vlada veliko interesovanje građana, koju sprovodi ovdašnji Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u saradnji sa Crvenim krstom Sombora i Štabom za vanredne situacije.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА МАСОВНУ  ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Вакцинисано преко 6.500 људи

Foto: J. Bekić

Prema rečima dr Zdravka Holdika, koordinatora za imunizaciju, na punktu u Gradskoj hali „Mostonga“ vakcinu primaju građani koji su se prijavili preko portala e-Uprave.

On dodaje da je od 8. januara, pa do danas ukupno vakcinisano više od 6.500 sugrađana. Ovde kažu da se dnevno pelcuje 450 građana, a od 8.februara će na istom mestu početi i revakcinacija.

Ovdašnji Dom zdravlja dobio je dodatnih 516 doza kineskog cepiva, kao i jednu količinu Fajzerove vakcine koja služi za revakcinaciju onih koji su ovu vakcinu dobili na početku.

Na punktu za vakcinaciju angažovano je 15 volontera Crvenog krsta, civilne zaštite i javnih preduzeća, uz mobilne timove pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.Ono što je važno,nema gužve,ni redova. Vakcinu je primio i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom pozvao sugrađane da se vakcinišu, i da na taj način zaštite svoje zdravlje.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave