PREMINULE TRI OSOBE: 16 novozaraženih u Pirotskom okrugu

V. ĆIRIĆ

01. 03. 2021. u 19:07

JUČE i danas, od posledica izazvanih epidemijom kovid 19, na području Pirotskog okruga preminule su tri osobe, dok je registrovano još 16 novozaraženih.

ПРЕМИНУЛЕ ТРИ ОСОБЕ: 16  новозаражених у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

Preminule osobe su iz Babušnice, Bele Palanke i Dimitovgrada. Od početka epidemije bitku sa koronom u okrugu izgubilo je 164 osoba. U pirotskoj OB od kovida se trenutno leči 18 pacijenata.

Prema podacija pirotskog ZZJZ,danas je, na testiranje poslato 40 sumnjivih briseva. U kovid ambulanti obavljeno je 141 prvih i drugih pregleda.Mera kućne izolacije naložena je za 21, a ukinuta za 11 građana.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici nesigurna sa tendencijom pogoršanja, a u Dimitorvgradu nesigurna, ali stabilna. Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je umeren.

Samo odgovornim ponašanjem i masovnom vakcinacijom, epidemijska situacija se može držati pod kontrolom-poručuju građanima stručnjaci ZZJZ u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum