"PUSTITE NAM BRAĆU": Mladi u Gračanici traže slobodu za drugove

D. Z.

28. 02. 2021. u 19:53

ПУСТИТЕ НАМ БРАЋУ: Млади у Грачаници траже слободу за другове

Foto: D. Z.

VIŠE desetina mladih, školskih drugova i prijatelja mladića, kojima je zbog tuče u Lapljem Selu određen pritvor u trajanju od 30 dana i večeras se okupilo u centru Gračanice, da bi izrazilo revolt zbog, kako ističu, nepravedne kazne za njihove drugove.

Uz transparente "Pravda za drugove" i "Pustite nam braću" , "I oni su nečija deca", "Slobodni ste ako vam je savest čista", "Pravda za naše drugove", "Želimo mir" okupljeni mladići, su još jednom skandiranjem imena svojih pritvorenih drugova, zatražili da im se ukine pritvor i poručili da će protestovati sve dok njihovi drugovi ne budu pušteni iz pritvora i dok kao i oni ne budu sa svojim porodicama.

Nešto ranije u toku dana protestovali su i roditelji pritvorenih mladića koji smatraju da im je pritvor nepravedno određen i da su neki od njih samo svedoci tuče koja se u ponedeljak između dve grupe mladića dogodila ispred škole u lapljem selu.

U tuči je povređeno nekoliko mladih među kojima i sin političara Nenada Rašićadok se maloletni A. M. Koji je takođe zadobio povrede i dalje nalazi na lečenju.

Inače, policija je posle tuče privela sedmoricu mladih i posle pritvora od 48 sati određen im je jednomesečni pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)