JEZERO ZA AKVA-PARK: Kikinda strancima nudi dve lokacije za ulaganje u turizam

R. Šegrt

25. 02. 2021. u 05:56

VEĆ nekoliko godina lokalni funkcioneri u Kikindi potencijalnim investitorima nude dve lokacije za ulaganje u turizam.

ЈЕЗЕРО ЗА АКВА-ПАРК: Кикинда странцима нуди две локације за улагање у туризам

Foto R. Šegrt

 Međutim, osim najava o zainteresovanosti stranaca, nijedna se nije odmakla dalje od predstavljanja i upoznavanja.

Te nade podgrejala je nedavno i poseta Kikindi ambasadora Izraela u našoj zemlji Jahela Vilana. On je izjavio da su Kikinda i Srbija vrlo zanimljive izraelskim investitorima poslednjih godina i to u raznim oblastima.

I ovom gostu Kikinde, gradonačelnik Nikola Lukač je ponudio dve lokacije za ulaganje u turizam. Za gradnju akva- parka, velnes ili spa centra nudi se izletište Staro jezero, kao i Blok 9.

- Investitori iz Izraela raspituju se za mogućnosti gradnje akva-parka ili velnes centra, kao i tržnog centra. Kao moguće lokacije za gradnju predstavili smo lokaciju u Distričkoj ulici, kod motela "Lovac", gde se nudi oko 10 hektara. Nisu samo izraelski investitori zainteresovani za ulaganja u te sadržaje, ima i drugih - izjavio je Lukač.

OSNOVALI TO

ODBORNICI Skupštine grada doneli su odluku o osnivanju Turističke organizacije, koja će ubuduće, umesto Kancelarije za turizam, voditi brigu o unapređenju ove grane. Ovakva organizacija ukinuta je 2013, pa je poslove vodila kancelarija.

Kikinda ima dosta turističkih potencijala. Najveće je zimovalište malih sova ušara na svetu, ovde je originalni skelet mamuta star oko 500.000 godina, ima jedinstveni muzej velikih skulptura od terakote "Terra" sa oko 1.000 radova vajara iz celog sveta, jedna od najlepših ulica sa zelenilom u svetu. Ovde se mere najteže i najduže bundeve u našoj zemlji.

- Mislimo da bi novi sadržaji poput akva-parka, sigurno privukli goste ne samo iz naše zemlje već i iz susedne Rumunije, jer imamo granični prelaz. To bi Kikindu ekonomski i turistički osnažilo - smatra Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave