ZA KIRIJU PO 110.000: Grad odobrio novčanu pomoć za 12 oštećenih porodica iz Dositejeve 11

Lj. P.

13. 02. 2021. u 08:20

OŠTEĆENE porodice iz Dositejeve 11 nisu ostavljene na cedilu. Grad je i u ovoj godini nastavio da pomaže 12 familija koje su pre više od dve godine zbog građevinskih radova na susednoj parceli sa brojem 9 ostali bez krova nad glavom.

ЗА КИРИЈУ ПО 110.000: Град одобрио новчану помоћ за 12 оштећених породица из Доситејеве 11

Foto D. Dozet

Kako je "Novostima" rečeno u Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, odobren im je iznos od 110.000 dinara po porodičnom domaćinstvu.

- Na predlog Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, Gradsko veće Novog Sada je odobrilo novčanu pomoć porodicama iz Dositejeve 11, koje i dalje žive u iznajmljenim stanovima - navode u Gradskoj upravi.

Vest da im je i ovoga puta Grad izašao u susret i odobrio novu tranšu novčane pomoći, obradovala je oštećene porodice, jer je prethodno odobrena istekla krajem prošle godine.

- Zaista nam ova pomoć Grada mnogo znači, jer nećemo morati da razmišljamo kako da obezbedimo novac za kiriju - iskrena je Vesna Premić, jedna od oštećenih stanarki u Dositejevoj 11.

- Išli smo u Centar za socijalni rad, i tamo je svaka porodica pojedinačno dala izjavu u vezi sa pomoći koju smo tražili.

Nekadašnji stanari iz ovog objekta, međutim, ističu da žele da im onaj ko je odgovoran za njihovu situaciju, koja traje od avgusta 2018, nadoknadi štetu i da se njihov problem trajno reši i obezbedi im se krov nad glavom.

SUDSKO

U OSNOVNOM sudu u Novom Sadu se od decembra 2018. godine vodi postupak protiv odgovornih, odnosno investitora i izvođača radova, zbog rušenje zida na objektu u Dositejevoj 11. Naredno ročište je zakazano za 23. februar.

Dok su porodice zabrinute za svoju budućnost, na komšijskoj parceli građevinski radovi odmiču, iako je Tanja Arsić, advokat koja zastupa šest od 12 porodica, podnela krivičnu prijavu protiv nadležnih u Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja.

Foto N. Karlić

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu povodom ove prijave navode da im i pored urgencije da urade dodatne provere, Odeljenje policije za borbu protiv korupcije još nije dostavilo traženi izveštaj.

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove je investitoru "Astra plan", 14 avgusta 2019. izdala građevinsku dozvolu za izgradnju stambene zgrade u Dositejevoj 9, a 1. jula 2020. su potvrdili prijavu radova. U tom dokumentu se navodi da je početak izvođenja radova 3. jul, a rok završetka 8. jul 2022.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna