POSLE 30 GODINA ČEKANJA: Prvi časovi fizičkog u novoj sportskoj sali u Svilajncu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

04. 02. 2021. u 19:49

UČENICI Srednje škole Svilajnac danas su imali prve časove fizičkog vaspitanja u novoizgrađenoj sportskoj sali ove škole.

ПОСЛЕ 30 ГОДИНА ЧЕКАЊА: Први часови физичког у новој спортској сали у Свилајнцу (ФОТО)

Foto: SO Svilajnac

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je obišla školu, rekla je da je ova vaspitno-obrazovna ustanova posle 30 godina dobila adekvatan prostor za fizičko vaspitanje.

- Konačno smo omogućili da učenici Srednje škole Svilajnac imaju savremene uslove za obavljanje nastave fizičkog. Ovaj sportski objekat nije namenjen samo učenicima, već ga mogu koristiti i svi sportisti sa teritorije naše opštine koji nemaju gde da treniraju. Sportski klubovi su se već obratili Srednjoj školi, pa je, pored ostalih i škola fudbalskog kluba iz Lukovice dobila svoje termine za treniranje – izjavila je Dragana Radević i pozvala sve sportske klubove koji imaju potrebu za prostorom za treniranje tokom cele godine da se obrate Srednjoj školi Svilajnac.

Ona je dodala da ukoliko se budu promovisale prave vrednosti, onda je svakako obrazovanje, ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu zadatak broj jedan, na kome svilajnačka lokalna samouprava radi godinama unazad.

- Zato imamo rekonstruisane i moderne škole i sportske objekte namenjene takmičenjima najvišeg ranga. Sa druge strane to je jedan podstrek i elan da se u tom pravcu radi i dalje – rekla je još Dragana radević.

Direktorka Srednje škole Svilajnac Slađana Stojanović ocenila je da je ovo istorijski trenutak za ovu školu koji su dugo čekali, pre svega generacije učenika.

- Učenici su prezadovoljni i mnogo više motivisani i za nastavu fizičkog vaspitanja i za bavljenje sportom generalno. Istakla bih da je ovaj objekat, osim što je multifunkcionalan i urađen po najvišim standardima, i jedno arhitektonsko zdanje naše škole koje ostavljamo i budućim genaracijama – rekla je direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)