DAR SOS DEČJEG SELA: Donacija porodilištu OB "Studenica"

G.Ć.

03. 02. 2021. u 13:45

PREDSTAVNICI SOS Dečjeg sela u Kraljevu uručili su vrednu donaciju porodilištu ovdašnje Opšte bolnice „Studenica“ - više od 2.000 sredstava za higijenu novorođenčadi.

ДАР СОС ДЕЧЈЕГ СЕЛА: Донација породилишту ОБ Студеница

Foto:G.Šljivić

- Ovo je skroman poklon kraljevačkom porodilištu i verujemo da će doprineti da i nega naših novorođenih sugrađana bude još bolja. Mi smo organizacija koja 16 godina brine o deci bez roditeljskog staranja i svesni smo koliko je važan taj početak u životu, a još važniji je porodični dom, toplina i vaspitanje koje ih čeka – rekla je ovom prilikom Vesna Mraković Jokanović, direktorka SOS Dečjeg sela u Kraljevu.

Zahvaljujući se na donaciji, dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora bolnice za internistički sektor, istakao je da ga posebno raduje što će ove darove imati ko da koristi.

- Raduje podatak da se u poslednje tri godine povećava broj novorođenčadi u našem porodilištu – nagasio je dr Parezanović.

 - U 2018. rodilo se 1.190 beba, u 2019. godini 1.210 i 1.293 tokom prošle godine. Početak 2021. takođe obećava s obzirom da se u januaru rodilo 95 beba. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili