OD PONEDELJKA ĆE RADITI SPECIJALISTIČKE AMBULANTE: Opšta bolnica u Kikindi vraća se na normalan režim rada

R.Š.

29. 01. 2021. u 11:44

ZBOG manjeg broja pacijenata u fabrilnoj ambulanti, sa sumnjom na kovid, Opšta bolnica u Kikindi stekla je uslove da ponovo organizuje preglede ostalih pacijenata u specijalističkim ambulantama.

ОД ПОНЕДЕЉКА ЋЕ РАДИТИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ АМБУЛАНТЕ: Општа болница у Кикинди враћа се на нормалан режим рада

Foto: R.Š.

Na stari režim rada bolnica će vraća u ponedeljak, 1. februara, kada će lekari specijalisti početi da primaju pacijente koji imaju druge tegobe, a ne sumnju na korona virus.

- Rad febrilne ambulante od početka epidemije bio nam je orijentir za organizaciju lečenja. Pošto sada tamo dnevno imamo od četiri do deset pacijenata, smatramo da možemo da počnemo preglede i dijagnostiku pacijenata koji imaju druge bolesti, a ne kovid – potvrdio je medijima direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

Na lečenju od koronavirusa u Opštoj bolnici u Kikindi trenutno je 12 pacijenata, među kojima je i petogodišnje dete. Ono je na Dečijem odeljenju, u dobrom je stanju i očekuje se njegov odlazak kući. Sedmoro pacijenata leči se na Internom, a četvoro na Infektivnom odeljenju i svi imaju srednje tešku kliničku sliku. Nijedan pacijent nije na respiratoru.

- Od početke epidemije u našoj ustanovi od kovida se lečilo ukupno 430 pacijenata. Još 26 uputili smo na lečenje u Klinički centar Vojvodine. Na respiratoru je do januara bilo 20 pacijenata – naveo je Stojisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!