PADA DUŽE OD 36 SATI: Sneg zavejao novovaroška sela (VIDEO)

A. Rovčanin

27. 01. 2021. u 16:01

SNEG koji duže od 36 sati pada na području novovaroškog kraja doneo je velike nedaće žiteljima planinskih sela.

ПАДА ДУЖЕ ОД 36 САТИ: Снег завејао нововарошка села (ВИДЕО)

Foto: A. Rovčanin

Visina snežnog pokrivača u pojedinim delovima ove opštine doseže i do 70 centimetara. Najteža situacija je mesnim zajednicama Bela Reka, Jasenovo, Božetići i Akmačići gde je zavejan deo lokalnih puteva.


Nove snežne padavine ponovo su zavejale veliki broj planinskih sela u zlatarskom kraju. Putarima probleme pored visine snežnog pokrivača zadaje i vetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu od jednog metra.

Lokalna samouprava ulaže velike napore da održi prohodnim glavne putne pravce zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Čišćenje se odvija po prioritetima, kao i u skladu sa raspoloživim mašinama koje se nalaze non stop na terenu. Manjih problema ima i u snabdevanju električnom energijom.


Zbog ovakog stanja u četvrtak će zasedati Opštinski štab za vanredne situacije.
Inače, u nadležnosti Opštine Nova Varoš je održavanje 860 kilometara nekategorisanih seoskih puteva, 20 kilometara ulica u gradskoj i turističkoj zoni i 35 kilometara opštinskih puteva I reda. Da bi saobraćajnice bile prohodne u zimskim mesecima godišnje se utroši oko 20 miliona dinara iz lokalnog budžeta. Čišćenje saobraćajnica se obavlja traktorima sa prednjim noževima i vozama, kao i po potrebi uključivanjem teških mašina. Po planu rada zimske službe, koji se usvaja svake godine čišćenje puteva se vrši od 15. novembra i traje sve do 15. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024