MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ PORUČILA IZ PRIBOJA: Nedopustivo da nam reke budu zatrpane smećem (FOTO)

A.Rovčanin

26. 01. 2021. u 17:35

MINISTARKA zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović obišla je u utorak radove na uklanjanju velike količine plivajućeg otpada koji se nakupio kod brane Potpeć na Limu.

МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОРУЧИЛА ИЗ ПРИБОЈА: Нeдопустиво да нам реке буду затрпане смећем (ФОТО)

Foto: A.Rovčanin

Za dugoročno rešavanje problema plivajućeg otpada na Limu i Drini potrebna je regionalna saradnja, povodom čega je u ponedeljak održan sastanak sa nadležnim ministrima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Nedopustivo da nam reke budu zatrpane raznim otpadom i da u tom stavu moramo biti jedinstveni, napomenuvši da je na pomenutom sastanku postignuta saglasnost o tome da je, pored mapiranja i uklanjanja divljih deponija sa obala reka i njihovoh pritoka, potrebna i edukacija građana da otpad ne odlažu u reke – kazala je ministarka Irena Vujović.

Ona je izrazila zahvalnost JVP „Srbijavode“ čije ekipe, uz podršku EPS-a, vredno rade na čišćenju Potpećkog jezera, navodeći da se procenjuje da je potrebno ukloniti više od 7.500 kubika plivajućeg otpada koji se transportuje u Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko kod Užica.

- Ministarstvo će pomoći u rešavanju problema sa deponijama, kao i u postavljanju brana na rekama. Krajem prošle godine smo zajedničkim naporima sa lokalnim samoupravama zatvorili nesanitarnu deponiju Stanjevine, a ove godine krenućemo u izgradnju transfer-stanice u Novoj Varoši, što je veoma značajno za ovaj region - naglasila je Vujović.

Foto: A.Rovčanin

Ministarka Irena Vujović sa direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem i saradnicima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku