MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ PORUČILA IZ PRIBOJA: Nedopustivo da nam reke budu zatrpane smećem (FOTO)

A.Rovčanin

26. 01. 2021. u 17:35

МИНИСТАРКА ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОРУЧИЛА ИЗ ПРИБОЈА: Нeдопустиво да нам реке буду затрпане смећем (ФОТО)

Foto: A.Rovčanin

MINISTARKA zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović obišla je u utorak radove na uklanjanju velike količine plivajućeg otpada koji se nakupio kod brane Potpeć na Limu.

Za dugoročno rešavanje problema plivajućeg otpada na Limu i Drini potrebna je regionalna saradnja, povodom čega je u ponedeljak održan sastanak sa nadležnim ministrima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Nedopustivo da nam reke budu zatrpane raznim otpadom i da u tom stavu moramo biti jedinstveni, napomenuvši da je na pomenutom sastanku postignuta saglasnost o tome da je, pored mapiranja i uklanjanja divljih deponija sa obala reka i njihovoh pritoka, potrebna i edukacija građana da otpad ne odlažu u reke – kazala je ministarka Irena Vujović.

Ona je izrazila zahvalnost JVP „Srbijavode“ čije ekipe, uz podršku EPS-a, vredno rade na čišćenju Potpećkog jezera, navodeći da se procenjuje da je potrebno ukloniti više od 7.500 kubika plivajućeg otpada koji se transportuje u Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko kod Užica.

- Ministarstvo će pomoći u rešavanju problema sa deponijama, kao i u postavljanju brana na rekama. Krajem prošle godine smo zajedničkim naporima sa lokalnim samoupravama zatvorili nesanitarnu deponiju Stanjevine, a ove godine krenućemo u izgradnju transfer-stanice u Novoj Varoši, što je veoma značajno za ovaj region - naglasila je Vujović.

Foto: A.Rovčanin

Ministarka Irena Vujović sa direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem i saradnicima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

violeta

26.01.2021. 19:20

To mi vidimo i znamo i cekamo sta ce ministarka da preduzme, krajnje je vreme ! Mora se dogovoriti sa Crnogorcima, pa zajedno raditi nesto !

Paracin

26.01.2021. 23:06

Puno toga je nedopustivo draga ministarko u nasoj zemlji ! Treba samo prosetati a moze to , nije toliko velika , treba samo dobre volje . U mom gradu nema kontejnera za plasticnu ambalazu , uzalud je gradjani po terasama i podrumima skupljaju , na kraju zavrsi na djubristu umesto da se reciklira . Kao po obicaju kriv je narod , zar ne ? Aljkav , bezobrazan , bez svesti o ekologiji , toga smo se naslusali , pa vas molim promenite plocu i ucinite nesto da imamo gde da odlazemo bar plastiku , staklo , karton i bice svima lakse i jeftinije .