VEK OD SMRTI VOJVODE MIŠIĆA: Mionica sećanje na njegovu najveću borbu neguje u Kući Kolubarske bitke (FOTO)

B. P.

25. 01. 2021. u 17:44

VOJNIČKA slava vojvode Živojina Mišića obišla je ceo svet, a u divovskoj borbi srpskog naroda za slobodu njemu zasluženo pripada jedno od najistaknutijih mesta. Mišić je dobro poznavao svoju zemlju, narod, ćud i karakter srpskog vojnika.

ВЕК ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ МИШИЋА: Мионица сећање на његову највећу борбу негује у Кући Колубарске битке (ФОТО)

Foto: Opština Mionica

Danas se Mionica obavezuje da će se sećanje na njegovu najveću pobedu negovati u Kući Kolubarske bitke, modernom muzeju za čuvanje istorijskog amaneta.

Ovo je, prilikom obeležavanja stogodišnjice od smrti legendarnog vojvode Živojina Mišića, rekao predsednik Opštine Mionica Boban Janković, naglasivši da je u pitanju jedan od najvećih sinova koje je Srbija ikad iznedrila.

Kazao je da je Živojin Mišić, rođen u obližnjem selu Struganik najslavniji sugrađanin Mioničana. Glumci Maja Lukić i Ljubomir Bube Marković iz Valjeva, u ulozi Anđelije i Živojina Mišića, izveli su dramski prikaz “Hrabro srce Struganika”, po motivima iz knjige slavnog srpskog vojvode “Moje uspomene”.

 U umetničkom programu učestvovali su i mladi mionički dramski umetnici Lazar Živanović i Ivan Milutinović, etno grupa “Mione” i plesni par RMP iz Lazarevca.

    

    

    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna