IMUNIZACIJA KINESKOM VAKCINOM: U Vlasotincu počela vakcinacija protiv kovida

Игор Митић
Igor Mitić

20. 01. 2021. u 20:21

PRVI Vlasotinčani primili su u sredu ujutru vakcinu protiv virusa korona.

ИМУНИЗАЦИЈА КИНЕСКОМ ВАКЦИНОМ: У Власотинцу почела вакцинација против ковида

Foto: OU Vlasotince

Oni su vakcinisani kineskom vakcinom, a očekuje se da u vlasotinački Dom zdravlja stigne i vakcina ruskog proizvođača. U ovoj opštini interesovanje za dobrovoljnu imunizaciju do sada su iskazala72 građana.

- Kontaktirali smo građane čije smo prijave dobili i obavestili ih o tome koja je vakcina trenutno na raspolaganju. Skoro svi su se izjasnili da su za vakcinaciju bilo kojom vakcinom tako da smo jutros počeli sa vakcinacijom – kazala je Milena Stanković Mitrović, direktorka vlasotinačkog Doma zdravlja.

Vakcinaciju obavljaju dve ekipe lekara i tehničara u periodu od osam do 18 časova, a vakcinacija se obavlja i u Domu zdravlja u Crnoj Travi. Boban Petrović, član Opštinskog veća u Vlasotincu zadužen za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, izrazio je zadovovoljstvo početkom ovog procesa.

- Drago mi je što je vakcinacija u Vlasotincu počela kad i u drugim mestima. Pozivam građane da se vakcinišu i zaštite sebe i druge. Verujem da ćemo na ovaj način doprineti da se epidemija ugasi – zaključio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom