VAKCINACIJA NA ŠEST PUNKTOVA: Počela masovna imunizacija u Šapcu, od korone preminule četiri osobe

V. MITRIĆ

20. 01. 2021. u 19:58

NASTAVLjA se borba protiv korona virusa vakcinacijom sugrađana.

ВАКЦИНАЦИЈА НА ШЕСТ ПУНКТОВА: Почела масовна имунизација у Шапцу, од короне преминуле четири особе

Foto: DZ Šabac

Država je obezbedila dovoljne količine vakcina, a u Šapcu je, od 8 časova, na šest punktova u prostorijama privremene bolnice u sali Ekonomske škole počelo i masovno vakcinisanje svih sugrađana koji su se prijavili, rečeno nam je u Štabu za vandredne situacije grada Šapca.

Iz Štaba su pozvali sve sugrađane koji žele da prime prvu dozu vakcine, da uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu dođu u salu Ekonomske škole,“ jer je to jedini pravi način da prekinemo lanac epidemije i da život vratimo u normalne tokove“.

U šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 137 pacijenata. U poslednja 24 sata, u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminulo su četiri lica, od kojih su dvoje korisnici Gerontološkog centra. Tokom proteklog dana u ovom centru virus korona je utvrđen kod još jednog zaposlenog. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod.

Po izveštaju na Štabu za vanredne situacije, jučerašnja odluka o dostavljanju kompletnih obroka za sve korisnike Gerontološkog centra iz Predškolske ustanove ”Naše dete” u potpunosti se sprovodi. Obroci se dostavljaju u posudama za jednokratnu upotrebu uz poštovanje kvaliteta ishrane, vrsta obroka i svih higijensko epidemioloških mera naloženih od Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)