UMESTO MAMA I PERU I PEGLAJU: U okviru Crvenog krsta u Somboru već dve godine radi servis za podršku roditeljstvu

J. BEKIĆ

21. 01. 2021. u 09:54

УМЕСТО МАМА И ПЕРУ И ПЕГЛАЈУ: У оквиру Црвеног крста у Сомбору већ две године ради сервис за подршку родитељству

Foto J.Bekić

VIŠE od dve godine pri Crvenom krstu u Somboru radi Servis za podršku roditeljstvu, a finansira se najvećim delom iz državnog projekta podrške porodicama i mera populacione politike.

Od prošle godine finansiranje je preuzela lokalna samouprava Sombora, i za ovaj projekat u ovoj godini je izdvojila 2.876.000 dinara.

Zaposleni roditelji dvoje i više dece, mlađe od 15 godina, u servis donose veš na pranje, sušenje i peglanje i to sve besplatno. Posle samo dođu i odnesu čist i ispeglan veš svojoj deci.

BESPLATNO Peglanje dečje garderobe, Foto J.Bekić

Prema rečima Biljane Klipe, sekretarke Crvenog krsta, cilj Servisa jeste da se olakša zaposlenim roditeljima, kako bi mogli više vremana da provedu sa decom.

- Prvi poziv koji smo realizovali 2018. pokazao se odličnim, pa je usledio drugi poziv roditeljima da se jave i koriste usluge našeg Servisa za podršku roditeljstvu - kaže Klipa.

RADNO VREME

SERVIS za podršku roditeljstvu radi radnim danom od 7 do 15 časova. Sve porodice sa decom do 15. godine za naše usluge mogu da se jave u CK svakog radnog dana - pojašnjava, sekretarka CK Sombora.

Biljana Klipa, Foto J.Bekić

Ona dodaje da usluge servisa trenutno koristi oko 260 ljudi iz grada, ali i iz tri naseljena mesta iz okoline. Tokom 2020. ovde je oprano, osušeno i ispeglano skoro 57.000 komada raznog veša, posteljine i ćebadi. Na tim poslovima angažovane su tri radnice.

Zaposleni u servisu se trude da na najbolji način opravdaju poverenje roditelja i da veš bude na vreme opran, ispeglan i spakovan za korišćenje.

- Imam dvoje dece i radim u smenama, pa mi mnogo znači kad u servis odnesemo dečji veš i posteljinu na pranje i peglanje. LJubazni radnici to sve na vreme urade i veoma smo zadovoljni uslugom. Naravno, sad imam više vremena da se posvetim deci - kaže Mirjana Jozić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marija

21.01.2021. 10:10

Prosto nisam mogla da verujem u to sto citam. To je nesto fenomenalno; pa cak I da se placa nesto simbolicno, bilo bi super. Moja sugestija, bila bi da se to mozda prosiri na roditelje sa invalidnom decom. U svakom slucaju, sve pohvale za poduhvat.