LEKARI SU POLOŽILI ISPIT: Od izbijanja epidemije u kraljevačkoj bolnici obolelo 380 zaposlenih

G.Ćirović

29. 12. 2020. u 17:20

OD izbijanja epidemije sredinom marta, od kovida-19 u Opštoj bolnici „Studenica“ ukupno je obolelo 380 zaposlenih, računajući lekare, medicinsko i nemedicinsko osoblje.

ЛЕКАРИ СУ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ: Од избијања епидемије у краљевачкој болници оболело 380 запослених

Foto: G.Ć.

Najveći broj zaraženih, čak 350, bilo je od 1. novembra. Trenutno je van stroja 70 zaposlenih, od kojih 12 lekara, 35 sestara i tehničara i ostalo su nemedicinski radnici. I u takvim, teškim uslovima, položili smo veoma zahtevan ispit. Od početka epidemije ukupno je 103 lekara angažovano u kovid bolnici, a kvalitet usluga podiglo je i angažovanje fizioterapeuta u svakoj smeni.

Ovo je izjavio dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu naglašavajući da se epidemiološka situacija na teritoriji grada na Ibru postepeno popravlja, ali da nema mesta za preterano opuštanje

- Beležimo postepen pad broja novozaraženih, istina sporije nego u susednim gradovima, ali je za nas veoma bitno što je ispod stotinu. U Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 75 kovid pacijenata, od kojih je osmoro na intenzivnoj nezi, a petoro je intubirano. Troje pacijenata je preminulo tokom minulih 24 sata, a 18 je otpušteno iz bolnice, jedan deo kući, a drugi u „Merkur“ i „Agens“. Tako oslobađamo mesta za teže pacijente – dodao je direktor OB „Studenica“.

On je apelovao na Kraljevčane da se tokom predstojećeg praznika pridržavaju svih epidemioloških mera i preporuka.

- Ako se mere ne sprovedu kako treba, bojim se da ćemo već za Božić imati drastično povećanje kovid pacijenata – naglasio je dr Mrvić. - Zato je važno da se svi malo uzdržimo i povedemo više računa i o sebi i o drugima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave