ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA MAGISTRALE OD ČAČKA DO ZLATIBORA: Bez zastoja do planina, Republike Srpske i Jadrana

N. Janković

15. 12. 2020. u 12:30

VIŠEGODIŠNjA rekonstrukcija magistralnog puta Čačak - Zlatibor, koja je zadavala puno glavobolje vozačima na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Srbiji, završena je.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МАГИСТРАЛЕ ОД ЧАЧКА ДО ЗЛАТИБОРА: Без застоја до планина, Републике Српске и Јадрана

Ilustracija Foto: N. Janković

Osavremenjenom saobraćajnicom se od sada do odredišta stiže bezbednije i bez zastoja, a ovaj važan put uskoro će biti spojen sa Koridorom 11.

Višegodišnji radovi koštali su 2.6 milijardi dinara, finansirani su iz kredita Svetske banke posredstvom "Puteva Srbije".

Radovi su bili obimni i temeljni: od Ovčar Banje do Užica rekonstruisano je 14 mostova, izgrađene su ili rekonstruisane desetine potpornih zidova, na celoj deonici kolovoz je ojačan i postavljen je novi asfalt, 50.000 kvadratnih metara kosina pokriveno je novom zaštitnom ogradom i betonom, sanirana su klizišta, postavljena je nova saobraćajna signalizacija, na pojedinim deonicama postavljena je rasveta, tu su novi trotoari, stajališta...

Zlatiborskom magistralom, saobraćajem najopterećenijom deonicom na putu do Zlatibora, Mokre Gore i Tare, do Republike Srpske, do Crne Gore i Jadrana, svakodnevno prolazi oko 10.000 vozila.

"Putevi Užice" su kao izvođač radova obavili su rekonstrukciju 15.24 kilometara magistrale. Rekonstrukcija magistrale od Pakovraće kod Čačka do Užica u dužini od 37 kilometara, vredna 1.2 milijarde dinara bila je problematičnija zbog promene izvođača radova. Na kraju, posao je do kraja doveo čačanski "Strabag".

- Mi smo između ostalog uradili rekonstrukciju 7 mostova, najveći izazov bili su mostovi Sušica i Krivaja sa stubovima dužim od 40 metara - ističe Slobodan Božović, tehnički direktor "Puteva Užice".

Paralelno sa rekonstrukcijom mreže magistralnih puteva na važnom koridoru, traje i izgradnja auto - puta do Požege. To je šansa da se teretni, kamionski saobraćaj u što većoj meri izmesti sa magistrale, čime bi se posle obavljenog posla put sačuvao značajno duže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)