JEDNA LOPTA SA IMENOM GRADA: U Kikindi se ujedinjuju dva ženska seniorska odbojkaška kluba

R. Šegrt

15. 12. 2020. u 12:31

UMESTO dva ženska seniorska odbojkaška kluba Kikinda će od naredne godine imati jedan, jer će se u julu ujediniti OK Kikinda i OK KI 0230.

ЈЕДНА ЛОПТА СА ИМЕНОМ ГРАДА: У Кикинди се уједињују два женска сениорска одбојкашка клуба

Foto Grad Kikinda

Novi klub zvaće se Kikinda 0230, njegov dres nosiće najbolje seniorke i takmičiće se tek od naredne sezone. Sada je potpisan samo sporazum o fuziji.

Ideja o spajanju dva kluba potekla je od gradonačelnika Nikole Lukača, a sporazum o tome potpisali su treneri sadašnjih ekipa Tamara Radlović i Ivan Golijanin.

- Novi klub biće jači, jer će imati kvalitetne igračice na svim pozicijama. Nadam se da ćemo dogodine uspeti da se plasiramo u Drugu ligu, a potom i u viši rang. Verujem da bi realan domet novog kluba mogla da bude Prva B liga - ocenjuje Golijanin.

ŠKOLA ODBOJKE

MATIČNI klubovi ostaju bazične škole odbojke. Tako ćemo imati veći broj ekipa u mlađim kategorijama. Novi klub spaja seniorke u jednu ekipu koja će od jula igrati viši rang u odnosu na nivo koje smo do sada igrali - navodi Tamara Radlović, trener OK "KI 0230".

Nažalost, odbojka nije jedini sport u kojem u Kikindi postoje dva kluba. Zato gradonačelnik Lukač planira da se recept spajanja primeni i na druge sportske grane, da klubovi slede primer dve ženske odbojkaške ekipe i da se ujedine, jer će se tako postići i kvalitet i bolje finansiranje.

- Apelujem i na druge klubove da se i oni fuzionišu kako bi se podigao kvalitet. Naša strategija je da pokušamo da vratimo igrače, naše sugrađene u svim sportovima, koji igraju za druge klubove, da se vrate i da tako napravimo jaku bazu domaćih igrača - izjavio je Lukač, koji je u 46. godini na glavu ponovo stavio vaterpolo kapu, uskočio u bazen i stao na gol lokalnog kluba Žak i takmiči se u Prvoj B ligi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024