JOŠ MILIJARDA ZA NOVU MREŽU: Velika ulaganja planirana za vodovodno-kanalizacione radove u Novom Sadu dogodine

Z. GRUMIĆ

14. 12. 2020. u 08:39

U IZGRADNJU i rekonstrukciju objekata vodovoda i kanalizacije na teritoriji Grada Novog Sada iduće godine biće uloženo 964 miliona dinara, od čega će više od dve trećine tih ukupnih kapitalnih investicija biti realizovano subvencijama iz gradskog budžeta a ostatak iz sopstvenih, sredstava JKP "Vodovod i kanalizacija".

ЈОШ МИЛИЈАРДА ЗА НОВУ МРЕЖУ: Велика улагања планирана за водоводно-канализационе радове у Новом Саду догодине

Ekipe vodovoda kod Petrovaradina

Od planiranih ukupno 677 miliona dinara kapitalnih subvencija iz gradske kase za investicione aktivnosti "Vodovoda i kanalizacije" najveći deo, odnosno 435 miliona dinara, planirano je za projektovanje, građenje i obnovu vodovodne mreže, a najskuplji planirani projekat biće ostvarivanje druge faze radova na povezivanju Begeča s vodovodnim sistemom Novog Sada.

- Planirana vrednost ove kapitalne investicije iznosi 120 miliona dinara - preciziraju u tom JKP.

Sekundarna vodovodna mreža biće izgrađena u delovima naselja Liparje i Torine u Ledincima, u ulicama Slavujevoj, Avrama Mrazovića i još nekoliko u naselju Adicama, u bloku između ulica đakona Avakuma, Živojina Ćuluma i kanala DTD u Novom Sadu.

Nove vodovodne cevi dobiće i delovi Sajlova, Petrovaradina, Sremske Kamenice, Veternika, lokalitet na Jugovićevu kao i radna zona "Kać", severno od puta Novi Sad -Zrenjanin.

U sklopu radova na projektovanju, izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže, za drugu fazu radova na opremanju lokaliteta Jugovićevo planiran je iznos od 107 miliona dinara, dok će za izgradnju dela kanalizacione mreže u Omladinskoj ulici u Veterniku biti uloženo 16 miliona dinara.

Dogodine predstoji i izrada idejnog rešenja za izgradnju kolektora od novoizgrađene glavne crpne stanice kod Žeželjevog mosta do budućeg centalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji treba da bude izgrađen na lokaciji Rokov potok u Petrovaradinu.

SOPSTVENA SREDSTVA

JKP "Vodovod i kanalizacija" planiralo je da za realizaciju investicija i tekuće održavanje vodovoda i kanalizacije izdvoji još 287 miliona dinara sopstvenih sredstava, od čega će 85 miliona biti utrošeno za radove na sanaciji bunara na izvorištu vode BHD1 "Štrand".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije