MODERNIZCIJA U ŽITIŠTU: Uz novi administrativni sistem sve na jednom mestu

B. G.

03. 12. 2020. u 19:47

МОДЕРНИЗЦИЈА У ЖИТИШТУ: Уз нови административни систем све на једном месту

foto: A.Amižić

POKRAJINSKI sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, posetio je Žitište, kod Zrenjanina.

U razgovoru sa predsednikom ove opštine, Mitrom Vučurevićem, on je razmotrio mogućnosti unapređenja programa "Jedinstveno upravno mesto", sa ciljem uspostavljanja jednostavnije i efikasnije procedure prilikom potraživanja administrativnih i birokratskih usluga na jednom mestu.

Program koji je finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine, trenutno sprovode samo Žitište i Sombor. Projekat bi trebalo da zaživi i u drugim lokalnim samoupravama Vojvodine, uz a finansijsku podršku Pokrajinske vlade i Sekretarijata na čijem je čelu, Aleksandar Sofić.

- U narednom periodu raspisivaćemo konkurse za izradu projektno-tehničke dokumentacije kao i za subvencionisanje izrade plana razvoja lokalnih samouprava za period 2021-2027. godine, pa pozivam predstavnike lokalnih samouprava da prate konkursne aktivnosti i predaju zahteve za subvencije koje su usmerene na jačanje svih opština u Vojvodini - naglasio je Aleksandar Sofić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)