NA LEČENJU 63 PACIJENATA: Pogoršava se epidemiološka situacija u Somboru

J.Bekić

26. 11. 2020. u 17:51

U OPŠTOJ bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, prema poslednjim podacima, na Odeljenju za kovid leči se 63 pacijenta, među njima i sa težom kliničkom slikom, a jedan je na mehaničkoj ventilaciji.

НА ЛЕЧЕЊУ 63 ПАЦИЈЕНАТА: Погоршава се епидемиолошка ситуација у Сомбору

Foto: J.B.

Zbog pogoršanja situacije bolnica je obezbedila veći kapacitet kovid odeljenja za prijem novih pacijenata. Pored Odeljenja za plućne bolesti i zgrada Internog odeljenja koristi se u svrhu smeštanja pacijenata obolelih od kovida.

Kako je za „Novosti“ izjavila epidemiolog u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje dr Gordana Cvetić, u Somboru je 496 osoba PCR pozitivno, u Kuli 299, Odžacima 160 i Apatinu 116 pozitivnih. U samozolaciji se nalazi 500 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani