VAZDUH VEOMA ZAGAĐEN: Visoka koncentracija PM-10 suspendovanih čestica u Kraljevu

G.Ć.

25. 11. 2020. u 11:33

U periodu od 1. do 20. novembra, u Kraljevu je čak trinaest dana prekoračena koncentracija frakcije PM-10 suspendovanih čestica u vazduhu.

ВАЗДУХ ВЕОМА ЗАГАЂЕН: Висока концентрација ПМ-10 суспендованих честица у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Po indeksu kvaliteta, vazduh je u gradu na Ibru tri dana bio u kategoriji – jako zagađen, a deset dana u kategoriji zagađen, saopštio je Odsek za zaštitu životne sredine Odeljenja za inspekcijske poslove ovdašnje Gradske uprave.

U saopštenju za javnost, građanima se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom, preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Foto: G. Šljivić

Preporuke se, kako se navodi u saopštenju, odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe – starije osobe, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Merenja kvaliteta vazduha u Kraljevu obavlja ovdašnji Zavod za javno zdravlje kao akreditovana ustanova za ove poslove, a osim na sajtu Zavoda, rezultati merenja kvaliteta vazduha svakodnevno se objavljuju i na veb sajtu grada Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju