NEMA PRELASKA NA ONLAJN NASTAVU: Epidemiološka situacija u leskovačkim školama pod kontrolom

I.Mitić

23. 11. 2020. u 15:15

MOŽEMO da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u osnovnim i srednjim školama na području Leskovca, jer za sada u njima nema epidemijskog javljanja bolesti, a svi registrovani slučajevi oboljevanja među decom i zaposlenima potiču iz porodičnih kontakata – zaključeno je na današoj sednici leskovačkog Štaba za vanredne situacije.

НЕМА ПРЕЛАСКА НА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Епидемиолошка ситуација у лесковачким школама под контролом

Z.Rašić

Načelnica Školske uprave za Jablanički i Pčinjski okrug Marina Ilić je navela da je, od 12. novembra do danas, u leskovačkim osnovnim školama od virusa korona obolelo osmoro dece, četiri nastavnika i jedan zaposleni među nenastavnim osobljem.

U srednjim školama registrovana su dva slučaja infekcije među učenicima, šest među nastavnicima i jedan među nenastavnim osobljem, dok u objektima Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, u ovom periodu, nije bilo zaraze među decom.

- Procenjeno je da nema potrebe za uvođenjem onlajn nastave. Takvu meru gradski Štab za vanredne situacije može samo da preporuči, ali odluku o tome može da donese samo Ministarstvo prosvete - objasnila je Marina Ilić i dodala da trenutno ne raspolaže podacima koliko se dece i prosvetnih radnika nalaze u izolaciji zbog kontakta sa inficiranim osobama.

I u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje(ZZJZ) ističu da širenja epidemije u školama, za sada, nema i da među obolelima prednjači radno aktivno stanovništvo.

- Zbog toga je važno da se pojačaju inspekcijske kontrole u radnim organizacijama i ustanovama i javnom prevozu, jer neprimenjivanje protivepidemijskih mera doprinosi širenju bolesti – zaključila je Aleksandara Nikolić, direktorka ZZJZ u Leskovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!