U KIKINDI SVE VIŠE ZARAŽENIH NA LEČENJU: Najmlađi pacijent ima 26 godina, pozitivno i osam medicinara

Rada Šegrt

17. 11. 2020. u 15:14

U KIKINDI je u utorak zvanično bilo 245 pacijenata zaraženih virusom korona, a njih 26 nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici.

У КИКИНДИ СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ НА ЛЕЧЕЊУ: Најмлађи пацијент има 26 година, позитивно и осам медицинара

FOTO: R. Šegrt

Jedna žena od 53 godine nalazi se na respiratoru. Kako je saopštio direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević, najmlađi pacijent ima samo 26 godina, a najstarija obolela je žena od 84 godine.

U bolnici se leči 13 muškaraca i isto toliko žena. Među pacijentima su oni od četredesetak godina, a većima ima više od 50. Pozitivna na kovid 19 su i četiri lekara bolnice, isto toliko medicinskih sestara i jedan administrativni radnik i sve se nalaze u kućnoj izolaciji. Među pacijentima nema dece i školaraca.

Foto: R. Šegrt

 

- Pacijentkinja od 53 godine priključena je na respirator, jer joj se prethodne noći drastično pogoršalo stanje. Sem virusa ona nije imala druge komorbititete, ali je ekstremno gojazna, pa je procenjeno da je mehanička potpora bila neohodna. Svi ostali pacijenti su u stabilnom stanju - objasnio je Stojisavljević.

On je dodao da se medicinski radnici nisu zarazili u bolnici, već privatnim kontaktima. Stojisavljević tvrdi da se od marta, od početka pandemije, nijedan zdravstveni radnik nije zarazio na poslu u bolnici.

ŠATORI ISPRED AMBULANTI

Ispred Infektivnog odeljenja Opšte bolnice postavljen je šator, kako bi se pacijenti sklonili od kiše. Šator je pre nekoliko dana postavljen i ispred kovid ambulante Doma zdravlja u Svetosavskoj ulici. Kovid ambulante u Svetosavskoj ulici i u Mikronasleju rade do 22 sata, a u bolnici neprekidno, 24 sata.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, bolnica ponovo radi kao i u vanrednom stanju, što znači da se rade samo urgentne intervencije.

- Svi zakazani pregledi se otkazuju i zbrinjavamo samo urgentena stanja, radimo samo neodložne operacije i malignitete – rekao je direktor kikindske Opšte bolnice dr Stojisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)