ZARAŽENO I 13 ĐAKA: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno obolelo 358, preminulo 15

M.Bošnjak

17. 11. 2020. u 10:32

MEĐU trenutno 174 osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno pozitivne na kovid-19 je i 13 đaka osnovaca i srednjoškolaca.

ЗАРАЖЕНО И 13 ЂАКА: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно оболело 358, преминуло 15

Foto: M.B.

- Zbog šestoro učenika, pozitivnih na korona virus, pet odeljenja u četiri škole bila su prevedena na onlajn nastavu: dva u Tehničkoj školi, te po jedno u Drugoj, Trećoj i Četvrtoj osnovnoj. Ostalih sedam đaka u međuvremenu nisu pohađali nastavu, jer su se našli na listi kontakata svojih roditelja, ili drugih članova porodica, potvrđeno pozitivnih na taj virus – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja.

Dva odeljenja u Tehničkoj, te jedno u Četvrtoj osnovnoj školi, juče su vraćena u redovnu nastavu, jer im je istekao period izolacije.

Opštinski Stručni operativni tim za zaštitu od epidemije potvrdio je, da su trenutno 23 pacijenta iz ovog kraja smešteni u milanovačku Opštu bolnicu, u zdravstvene ustanove u Beogradu i Čačku, kao oboleli od kovida-19.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 298, uz deset smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!