PARKING SA NAGIBOM: Rešenje za višegodišnji problem sa parkiranjem u Novoj Detelinari

Z. G.

11. 11. 2020. u 06:21

UZ desnu kolovoznu traku Bulevara Evrope, na strani stambene zone Detelinare od Futoške ulice do Ulice Janka Veselinovića, u toku je izgradnja jednostranog parkirališta sa kosom šemom parkiranja, u dužini od 950 metara.

ПАРКИНГ СА НАГИБОМ: Решење за вишегодишњи проблем са паркирањем у Новој Детелинари

Milan Đurić i Dejan Mandić na gradilištu / Foto Pres služba Grada

Radove na ostvarivanju tog projekta, započetog u avgustu ove godine, u utorak je obišao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, koji je tom prilikom istakao da će višegodišnji problem stanovnika Nove Detelinare do kraja ove godine biti rešen, realizacijom investicije vredne 60 miliona dinara, odnosno izgradnjom 181 parking mesta.

- Završeni su radovi na prvoj deonici od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove, gde su izgrađena 49 parking-mesta koja građani od danas mogu da koriste - izjavio je Đurić, ocenivši da radovi dobro napreduju.

Prema rečima nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije, do kraja godine biti završena izgradnja još 132 parking-mesta.

- Time rešavamo problem ovog dela grada gde su na mestu kuća izgrađene višespratnice, a nije se vodilo računa o parkiranju vozila i o tome da naši sugrađani svakodnevno gube dosta vremena tražeći mesto za parking - dodao je Đurić.

Drugom fazom radova biće obuhvaćena deonica između ulica Janka Veselinovića i Kornelija Stankovića, gde je predviđena izgradnja 20 parking-mesta tako da će uz Bulevar Evrope, na kompletnoj deonici od Ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta, biti izgrađeno ukupno 201 parking-mesto. Projektom je predviđena i pešačka veza između novoizgrađenog parkinga i postojećeg trotoara, kao i očuvanje i zaštita svakog stabla drvoreda oformljenog na Bulevaru Evrope.

ZELENILO

TOKOM izvođenja radova vodi se računa o zelenilu.

- Nijedno drvo nije uklonjeno a tamo gde nedostaju stabla ostavljena su mesta za sadnju novih sadnica - napomenuo je Đurić i dodao da će stari zalivni sistem biti obnovljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba