BROJ ZARAŽENIH U PROKUPLJU RASTE: Tri osobe na kiseoniku

D.Z.

10. 11. 2020. u 17:35

U POSLEDNjA 24 časa u Prokuplju povećan je broj obolelih od korona virusa. Kako su saopštili iz prokupačkog Doma zdravlja u navedenom periodu u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledan je 131 pavcijent sa sipmtomima repsiratornih infiekcijai povišenom temperaturom pod sumnjom na kovid 19 , dok je na dalje ispitivanje i lečenje u Opštu bolnicu dr “Aleksa Savić” prosleđeno deset pacijenata dok je sa blažom kliničkom slikom njih deset postalo u kućnu izolaciju.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ПРОКУПЉУ РАСТЕ: Три особе на кисеонику

Foto AP

Isotvremeno, prema rečima dr Natali Nikolić, portparola prokupačke Opšte bolnice dr “Aleksa Savić” na infektivnom odeljenju ove bolnice hospitalizovano je 20 pacijenata sa bronhopneumonijom, od kojih je sedam pozitivno na kovid 19.

Na kiseoničkoj potpori su tri pacijenta dok su na dalje lečenje u niški kliničko bolnički centar upućena četiri pacijenta. Istovremeno, prema nezvaničnim navodima novo žarište korona virusa u Prokuplju je u fabrici “Leoni” gde je iz ovdašnjeg pogona tridesetak radnika na kućnom lečenju.

Istovremeno, na području Topličkog okruga u Žitorađi je 41 osoba inficirana kovidom 19 od kojih je najveći broj upravo zaposlenih u pogonima fabrike “Leoni”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)