MITROVDAN NA KiM: Liturgijom i sečenjem slavskog kolača obelezena gradska slava Kosovske Mitrovice

D. Z.

08. 11. 2020. u 14:22

SVETO slavskom liturgijom i sečenjem slavskog kolača ali uz poštovanje epidemioloških mera, danas je u crkvi Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici obeležena gradska slava - Mitrovdan.

МИТРОВДАН НА КиМ: Литургијом и сечењем славског колача обелезена градска слава Косовске Митровице

Foto: tv Most

Svetu liturgiju služio je protojerej stavrofor Milija Arsović uz sasluženje sveštenstva ovog hrama i uz pratnju crkvenog hora “Branislav Nušić”.

-Na današnji praznik okupili smo se da se pomolimo našem svetom velikomučeniku za zdravlje, spasenje, blagoslov, za opstanak našeg naroda, jedinstvo i za svaki blagoslov koji očekujemo od samoga Gospoda Boga-poručio je protojerej Arsović dok je Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog orgaa opštine Kosovska Mitrovica je i domaćin ovogodišnje slave ukazao da je jedinstvo preko potrebno ovdašnjem narodu za čvrst opstanak, a da opstanak potvrđuju i mnogobrojni projekti koji se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Jako je bitno da uputimo i prenesemo ono što je najvažnije od strane Kancelarije za KiM i direktora Petkovića - da sloga i jedinstvo jeste ono što treba da nas okupi i da nas osnaži-istakao je Aleksandar Spirić predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Povodom obeležavanja velikog pravoslavnog praznika posvećenog Svetom Dimitriju i gradske slave Mitrovice, predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je čestitku sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, vernicima i svim Mitrovčanima.

-U ime Srpske liste i svoje lično ime, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim Mitrovčanima, a posebno onima koji danas proslavljaju krsnu slavu Mitrovdan, čestitam današnji praznik u želji da ga proslave u zdravlju, miru, ljubavi i blagostanju-naveo je Rakić.

Inače,zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa ove godine izostale su tradicionalne litije kroz grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar