ZDRAVI SOKOVI IZ ĐAČKE KLUPE: Učenici poljoprivredne škola iz Požarevca prerađuju najkvalitetnije voće i povrće

D. NOVKOVIĆ

05. 11. 2020. u 14:01

UČENICI prehrambene struke Poljoprivredne škole sa domom učenika "Sonja Marinković" u Požarevcu, u okviru praktične nastave prerađuju najkvalitetnije voće i povrće - plodove sa vlastite ekonomije.

ЗДРАВИ СОКОВИ ИЗ ЂАЧКЕ КЛУПЕ: Ученици пољопривредне школа из Пожаревца прерађују најквалитетније воће и поврће

Foto D. Novković

Odnedavno, asortiman njihovih gotovih proizvoda je proširen i matičnim sokom od aronije koji se, zbog svoje biološke vrednosti, koristi i kao hrana, i kao lek...

- Učenici su sa profesorima, marljivim radom, te primenom adekvatnog i bezbednog tehnološkog postupka, sva nutritivna svojstva iz ploda bobice aronije i bukvalno pretočili u staklenu ambalažu - kaže direktor Poljoprivredne škole Vidoje Vukašinović.

Foto D. Novković

Matični sok od aronije je moguće nabaviti ne samo u školskom prodajnom objektu nazvanom "Naša tezga - zdrav kutak", na Zelenoj pijaci u Ulici Lole Ribara, već i u objektima pojedinih apotekarskih ustanova.

Podsetimo, Poljoprivrednu školu koja radi već 148 godina pohađa oko 400 đaka raspoređenih u 18 odeljenja, a nastava je organizovana u oblastima poljoprivrede, veterine, hortikulture i prerade hrane. Ovdašnji učenici su osnovali i zadrugu "Riznica", posredstvom koje prodaju ono što proizvedu i - zarađuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri