ZASIJALE OČI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Murali u vršačkom selu Gudurica dobili noćno osvetljenje

J. J. BALjAK

03. 11. 2020. u 16:37

MZRALI u vršačkom selu Gudurica, koje je na inicijativu predsednika mesne zajednice pre mesec dana naslikala vršačka umetnica Dušanka Glumac, dobili su noćno osvetljenje.

ЗАСИЈАЛЕ ОЧИ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Мурали у вршачком селу Гудурица добили ноћно осветљење

J. J. BALjAK

Na nekada oronulom dvorišnom zidu OŠ „Moša Pijade“, koji sada krase likovi Nikole Tesle, Vuka Karadžića, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića, postavljene su led lampe, koje daju posebnu dimenziju ovim crtežima.

Isto je i sa portretom Novaka Đokovića, koji je naslikan na vodovodnom objektu u susednom seoskom parku. Sada posebno dolaze do izražaja njegove oči, koje izgledaju kao da su „žive“.

Mesna zajednica je time dala još veći značaj svojim muralima, kojima žele da privuku još turista u svoje selo.

Gudurica je, inače, jedino selo u Srbiji, koje je na ovaj način odalo priznanje najboljem srpskom i svetskom teniseru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)