OBALU UNIŠTIO NEMAR: Somborsko izletište i kupalište "Tromeđa" u lošem stanju

J. BEKIĆ

28. 10. 2020. u 11:42

"TROMEĐA", odnosno ušće kanala DTD i Velikog bačkog kanala, u Somboru decenijama služi kao kupalište i izletište.

ОБАЛУ УНИШТИО НЕМАР: Сомборско излетиште и купалиште Тромеђа у лошем стању

Foto J. Bekić

Proteklog leta izletište je počelo da propada, a prema rečima Save Dojića, člana Gradskog veća Sombora zaduženog za finansije i privredu, zbog obilnih kiša koje su veliku količinu zemlje nanele na pristan.

Foto J. Bekić

- Kako se radilo o mokroj zemlji koja se zadržala na pristanu, došlo je do propadanja, pre svega, dasaka koje se nalaze uz obalu. Stepenište i kante za otpatke uništeni su nemarom posetilaca ovog izletišta.

Grad Sombor je sproveo javnu nabavku i izabrao najpovoljnijeg ponuđača, tako da će uskoro početi radovi vredni oko 500.000 dinara - kaže Dojić.

KAMPOVANjE

"TROMEĐA" je naročito interesantna oko 1. maja, kada mnogi mladi kampuju na obali kanala. Inače, oko ovog prostora je i staza za šetnju koja vodi od mosta na Apatinskom putu.

Popularno izletište i kupalište "Tromeđa" uređeno je u okviru projekta participativnog budžetiranja koji su izglasali građani 2016. Radovi na pristanu na "Tromeđi" i uređenju leve obale kanala Vrbas - Bezdan realizovani su u toku 2017. godine na osnovu Ugovora o zajedničkom finansiranju između grada Sombora i Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine".

PROPADA Daske za kupače, Foto J. Bekić

Grad Sombor je finansirao radove sa 40 odsto, odnosno sa 3.600.000 dinara, a "Vode Vojvodine" sa 5.400.000 dinara. Prilikom izvođenja radova na izgradnji pristana i uređenju obale nadzor je, na osnovu ugovora, poveren JVP "Vode Vojvodine".

Na obali kanala postavljene su drvene klupe i stolovi zaštićeni suncobranima, pa će predah na "Tromeđi" biti ugodan.Tu su još i info-table za turiste koji dolaze sa raznih strana. Osim toga, obavljeni su zemljani radovi na uređenju obale kanala, zatim su izgrađena dva puta u zoni privezišta dužine 156 i 136 metara, širine od tri do četiri metra. Obe podloge prilaza su od tucanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)