KORONA U DVE NOVOSADSKE ŠKOLE: Četvoro zaposlenih zaraženo

Tanjug

22. 10. 2020. u 18:59

U OSNOVNOJ muzičkoj školi "Josip Slavenski“ zabeležen je slučaj zaraze virusom korona kod troje zaposlenih, a u Osnovnoj školi "Jovan Dučić“ u Petrovaradinu kod jednog zaposlenog, saopštila je danas članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

КОРОНА У ДВЕ НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ: Четворо запослених заражено

Foto: Tanjug/AP

U školama su, navodi Vučinić, sprovedene mere kako bi bilo sprečeno dalje prenošenje virusa.

"Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane", rekla je Vučinićeva, dodajući da je u školi "Josip Slavenski“ već organizovana onlajn nastava.

Ona je naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

"Apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Krizni štab, kako bismo sprečili širenje korona virusa", rekla je Dina Vučinić.

Dodala je da će gradska uprava za obrazovanje nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)