LEPOTA I ZA KNJIGE: U Novom Pazaru rekonstruisana zgrada biblioteke "Dositej Obradović"

M. NIĆIFOROVIĆ

13. 10. 2020. u 11:52

PRIGODNOM svečanošću kojoj je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, otvorena je rekonstruisana zgrada biblioteke "Dositej Obradović" koja se nalazi u parku, na Gradskom bedemu i deo je jezgra starog Novog Pazara.

ЛЕПОТА И ЗА КЊИГЕ: У Новом Пазару реконструисана зграда библиотеке Доситеј Обрадовић

Foto RTVNP

- Posao je potrajao pola godine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je, sa lokalnom samoupravom, obezbedilo više od 300.000 evra, pa je ovo sada najlepša zgrada ne samo u Novom Pazaru i ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Postoji više različitih biblioteka koje su tehnički opremljenije i sa većim fondom, ali ove lepote nema nigde - kaže direktor ustanove Elijas Rebronja.

Gradonačelnik Nihat Biševac s ponosom ističe da kultura u Novom Pazaru nije trošak, pa ovdašnja lokalna samouprava spada među one koje u Srbiji najviše izdvajaju za ovu oblast.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kaže:

- Ovaj grad postaje regionalni kulturni centar i svoje kapacitete unapređuje da bi bio još zanimljiviji za turiste. U ovako lepom ambijentu smo, nažalost, imali ruglo u građevinskom smislu, koje se ni u šta nije uklapalo, a namera nam je da od ovog parka napravimo svojevrsni muzej na otvorenom, pa da tradiciju spojimo sa modernim - zaključio je ministar Ljajić, podsećajući na to da je njegov resor u Novi Pazar, kroz razne projekte, dosad uložio čak 1,7 miliona evra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!