ULAGANJE U INDUSTRIJSKU „ZELENU ZONU“ U LESKOVCU: Uz kanalizaciju rešavaju problem odvoda

I. M.

07. 10. 2020. u 19:08

SA najnovijim ulaganjem, vrednim 13,5 miliona dinara, problem oko odvođenja atmosferskih voda u novoj gradskoj industrijskoj zoni biće u potpunosti rešen.

УЛАГАЊЕ У ИНДУСТРИЈСКУ „ЗЕЛЕНУ ЗОНУ“ У ЛЕСКОВЦУ: Уз канализацију решавају проблем одвода

Foto: I. M.

Ovo je najnovija investicija iz leskovačkog budžeta, a realizuje se posle izgradnje novih saobraćajnica, vodovodne mreže i fekalne kanalizacije u takozvanoj „Zelenoj zoni“.

Trenutno se gradi dodatnih 220 metara atmosferske kanalizacije, a njena ukupna dužina, sa već izvedenim radovima, veća je od pola kilometra. U lokalnoj samoupravi ističu važnost investicije s obzirom na to da kroz ovu zonu svakog dana prođe oko 3.700 radnika koji su zaposleni u kompaniji „Aptiv“ koja je i prva investirala u zonu čija je ukupna površina oko 100 hektara, dok je komunalno opremljeno 40 odsto raspoloživog zemljišta.

Ukupno ulaganje ovog britanskog investitora u fabriku elektronskih komponenti za auto-industriju iznosi oko 25 miliona evra i on će do kraja godine zaposliti još 500 radnika.

- U procesu dobijanje dozvole za izgradnju svog distributivnog centra je i kompanija „Statovac“, koja je kupila parcelu u ovoj zoni, a mi se trudimo da je prilagodimo novim ulagačima. Prošle godine smo za te potrebe izdvojili 33 miliona dinara tako da je i preostalo zemljište spremno za nove kompanije. U toku je oglas za prodaju još jedne parcele, od 1,2 hektara, u ovoj zoni – zaključio je gradonačelnik Goran Cvetanović i naglasio da je interesovanje potencijalnih investitora veliko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)