STIŽE NOVAC IZ EMIRATA: Leskovački hotel u rekonstrukciji dobija još jednog investitora

I. MITIĆ

02. 10. 2020. u 15:38

INVESTITOR iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i nekoliko domaćih ulagača zainteresovani su za zakup dela „Hotela Beograd“.

СТИЖЕ НОВАЦ ИЗ ЕМИРАТА: Лесковачки хотел у реконструкцији добија још једног инвеститора

Foto: I. Mitić

Oni će u objekat u centru Leskovca da investiraju više od milion evra.

Oni su, kako je rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, zainteresovani za zakup dela ove višespratnice gde bi opremili sobe visokog kvaliteta. To će, pored investicije dvojice leskovačkih privrednika koji su kupili ovaj objekat, doprineti da hotel što pre počne sa radom u punom kapacitetu.

Gradonačelnik Cvetanović je podsetio da se trenutno u Leskovcu grade četiri hotela što će rešiti višegodišnji problem oko smeštajnih kapaciteta, a vlasnicima objekta u centru grada predložiće da mu promene ime u „Hotel Leskovac“.

U obnovu čuvenog, ali potpuno devastiranog „Hotela Beograd“, prema proceni vlasnika neophodno je uložiti oko sedam miliona evra. Oni su prizemni deo već renovirali kao i fasadu celog objekta, a ugrađena je i nova stolarija.

Trenutno se radi na obnovi prostora gde se planira otvaranje restorana i nekoliko konferencijih dvorana, a najavljeno je i opremanje soba za smeštaj gostiju na prvom spratu hotela. Kada sve planirano bude i završeno ovaj hotel imaće i kafić na krovu zgrade do koga će se dolaziti panoramskim liftom.

Novi vlasnici „Hotela Beograd“ predloženi su za ovogodišnje najviše priznanje grada kao i ovdašnji investitor u obnovu „Leskovačkog sajma“ gde je, uprkos rekonstrukciji, sačuvano karakteristično arhitektonsko rešenje.

Nekadašnji sajam ima oblik srpske šajkače, a leskovačka kompanija „Metla komerc“ u njemu planira otvaranje modernog tržnog centra.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije