NA RASPOLAGANJU 9.000 DOZA: U leskovački Zavod za javno zdravlje stigle vakcine protiv sezonskog gripa

I.M.

30. 09. 2020. u 15:43

ZAVOD za javno zdravlje (ZZJZ) u Leskovcu dobio je 9.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa i izvršio distribuciju svim domovima zdravlja Jablaničkog okruga u kojima će od sutra početi vakcinacija.

НА РАСПОЛАГАЊУ 9.000 ДОЗА: У лесковачки Завод за јавно здравље стигле вакцине против сезонског грипа

Foto: I. M.

Na teritoriji leskovačkog Doma zdravlja ona će se obavljati u svim gradskim i seoskim ambulantama, a osobe koje žele da se vakcinišu treba da se jave svom izabranom lekaru.

Dom zdravlja u Leskovcu vakcinisaće osobe koje su smeštene i zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije, a ZZJZ zdravstvene radnike.

Vakcinacija se preporučuje i osobama iz rizičnih grupa sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema i metaboličkim poremećajima, uključujući pre svega šećernu bolest, poremećajima u radu bubrega i osobama sa oslabljenim imunitetom.  

Preporučuje se da se vakcinišu i osobe starije od 65 godina kao i osobe, zaposlene u javnim službama, koje su u riziku, dok su zdravstveni radnici obavezni da to učine u skladu sa Pravilnikom obavezne i preporučene imunizacije stanovništva protiv određenih zaraznih bolesti.

U ZZJZ u Leskovcu naglašavaju da se vakcinacija protiv gripa sprovodi sa ciljem smanjenja obolevanja i umiranja kao i smanjenja prenošenja virusa gripa u porodici, kolektivu i opštoj populaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)