EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KOLUBARSKOM OKRUGU: Od korone u Valjevu umrle dve, u Mionici jedna osoba

B. P.

24. 09. 2020. u 10:48

OD posledica kovid 19,u Valjevu su preminule još dve, a u Mionici jedna osoba.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: Од короне у Ваљеву умрле две, у Мионици једна особа

Foto: B. Puzović

Tako se broj preminulih u Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virusa popeo na 55 – u Valjevu je umrla 31, u Mionici šest, Lajkovcu i Ljigu po pet, Osečini i Ubu po četiri osobe.

U Valjevu, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, još četiri osobe inficirane su korona virusom. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga – Lajkovcu, Ubu, Ljigu, Mionici i Osečini nije bilo novih slučajeva. U septembru 10 dana nije bilo novih slučajeva u Valjevu. Potom, od 15. do 21. septembra bilo je pet slučajeva, da bi 23 septembra evidentirano još četvoro novozaraženih korona virusom.

Nema pacijenata u Opštoj bolnici u Valjevu na lečenju od kovida 19. U kućnoj izolaciji je 12 osoba iz Valjeva. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga nema žitelja u kućnoj izolaciji. U Kolubarskom okrugu do sada je bilo 1.667 zaraženih – 1.184 u Valjevu, 115 u Mionici, 111 u Ubu, 101 u Lajkovcu, 86 u Ljigu i 70 u Osečini. Izlečeno je 1.600 pacijenata u Kolubarskom okrugu – 1.141 iz Valjeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u sredu je u kovid ambulanti i ovoj ustanovi testirano 29 osoba. Prethodnih sedam dana testirano je 306 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP