POMOĆ SEOSKOJ CRKVENOJ BIBLIOTECI: Fond humanosti “Večernjih novosti” selu u okolini Leskovca donirao više od 2.500 knjiga

I. Mitić

23. 09. 2020. u 20:09

Biblioteka formirana u parohijskom domu pri crkvi, posvećenoj Svetim apostolima Petru i Pavlu, u leskovačkom selu Donja Lokošnica od danas je bogatija za više od 2.500 naslova koje su poklon Fonda humanosti “Večernjih novosti” .

ПОМОЋ СЕОСКОЈ ЦРКВЕНОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Фонд хуманости “Вечерњих новости” селу у околини Лесковца донирао више од 2.500 књига

Foto: I. Mitić

Veliki broj knjiga u izdanju naše kompanije, kao i onih koje je naša kulturna rubrika dobijala radi prikaza na stranicama našeg lista, sada su na raspolaganju meštanima Donje Lokošnice, ali i velikog broja sela u njenoj okolini.

Fond humanosti “Večernjih novosti” je i ovoga puta pokazo razumevanje za inicijativu penzionisanog sveštenika Tihomira Radivojevića(87) i podržala njegove napore da i u Donjoj Lokošnici oformi seosku crkvenu biblioteku. Otac Tika, kako ga zovu u ovom kraju, je to već učinio u leskovačkom selu Kutleš, gde je takođe službovao, a naš Fond humanosti mu je svesrdno pomagao i u tome. Tamošnja biblioteka sada raspolaže sa čak 16.000 knjiga.

Foto: I. Mitić

- “Večernje novosti” su mi uvek izlazile u susret. Prve knjige koje sam složio na polici u Kutlešu bile su vaš poklon i zato uvek govorim da je to biblioteka i vašeg lista. To mogu da kažem i za ovu „kuću knjige“, a nadam se da ćete nam pomoći da isto učinimo u još nekom od leskovačkih sela. Svima u “Večernjim novostima” želim dobro zdravlje, da sve što započnete i završite i, što je najvažnije, da u tome što radite imate blagoslov božiji - istakao je otac Tika.

Foto: I. Mitić

U razgovoru sa Divnom Čenaćević, direktorkom i Lidijom Obradović, predsednicom Upravnog odbora Fonda humanosti “Večernjih novosti” naši domaćini su izrazili zahvalnost za razumevanje i podršku tome da se i ljudima na selu omogući da što više čitaju.

- Kažu da što više znaš više vrediš. Verujem da je tako, a siguran sam da verujete i vi čim ste prešli toliki put da nas obradujete ovako velikim poklonom. Zahvalan sam Bogu i dobrim ljudima koji nam pomažu da obogatimo i ovu biblioteku – dodao je otac Tika.

Reči zahvalnosti imao je i ovdašnji paroh Novica Stefanović koji brine da svi naslovi u crkvenoj biblioteci budu uredno popisani i razvrstani na policama novosagrađenog parohijskog doma.

Foto: I. Mitić

ČITAJU I STARIJI

Za samo godinu dana dvojica sveštenika su već prikupili oko 5.000 naslova, ako ne računamo naš poklon kome su se vidno obradovali. Kažu da u Donjoj Lokošnica ima ljubitelja knjige, a da ih je najviše među srednjoškolcima, studentima, ali i ljudima srednjih godina. Najčešće se čitaju svetski klasici kao i knjige sa istorijskom i verskom tematikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)