DANI KRAJIŠNIKA U SEČNJU: Bosanski lonac i bacanje kupusa sa ramena

B.G.

20. 09. 2020. u 09:41

DANI Krajišnika, sela u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, četvrti put su po tradiciji održani, uz popularni "Bosanski lonac" u organizaciji Asocijacije žena iz ovog mesta.

ДАНИ КРАЈИШНИКА У СЕЧЊУ: Босански лонац и бацање купуса са рамена

Foto: S.Mladenoski

Zbog aktuelne situacije sa korona virusom, manifestacija je ovog septembra održana u dvorištu Doma penzionera u centru sela, a za najbolji bosanski lonac, takmičilo se devet udruženja žena domaćica, za koje su  domaćini obezbedili kiseli kupus,  dok su takmičarke sa sobom ponele sve ostale sastojke i začine, za ovo tradicionalno jelo, koje su kuvale u kotlićima.


Najbolji bosanski lonac pi oceni žirija, ali i mnogih koji su ga probali, skuvale su dame iz udruženja „Bokinski biseri" iz sela Boka, drugo mesto pripalo je vrednim domaćicama iz Ruskog Sela, dok je treći po kvalitetu, bio bosanski lonac, koji su pripremile dame iz Česterega, a štand sa različitim domaćim đakonijama koji su priredile žene iz Banatskog Despotovca, bio je ubedljivo najlepše uređen.

Osim privlačnih mirisa iz bosanskog lonca, dok se jela tiho krčkalo u kotliću, dame su se takmičile u dve sportske discipline, u bacanju kupusa sa ramena, najuspešnije su bile žene iz Bašaida,drugo mesto osvojile su dame iz Banatskog Despotovca, a treće iz Ruskog Sela.

 U skakanju u džakovima pobedile su žene Ruskog Sela, njima uz rame bile su iz Asocijacije đena iz Banatskog Despotovca, a treće mesto pripalo je Udruženju žena iz Česterega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata