SEĆANJE NA SOLUNCE: I u Kraljevu obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta

G.Ć.

15. 09. 2020. u 12:48

POLAGANjEM venaca na spomenik srpskim ratnicima na centralnom gradskom trgu, i u Kraljevu je na prigodan i skroman način obeležena godišnjica proboja legendarnog solunskog fronta u Prvom svetkom ratu.

СЕЋАЊЕ НА СОЛУНЦЕ: И у Краљеву обележена годишњица пробоја Солунског фронта

Foto: G. Šljivić

Od ove godine Dan proboja obeležava se kao zajednički državni praznik Republike Srbije i Republike Srpske - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Foto: G. Šljivić

U prisustvu malobrojnih Kraljevčana, ovom prilikom vence i cveće na spomenik solunskim ratnicima položili su čelnici lokalne samouprave predvođeni gradonačelnikom dr Predragom Terzićem i načelnikom Raškog okruga Nebojšom Simovićem, kao i predstavnici ovdašnjih boračkih udruženja.

Foto: G. Šljivić

Foto: G. Šljivić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata