PARAĆIN TAKOĐE HODA U SUBOTU: Poziv za sve od 7 do 77 godina

Z. Rašić

11. 09. 2020. u 13:44

ПАРАЋИН ТАКОЂЕ ХОДА У СУБОТУ: Позив за све од 7 до 77 година

Foto: M. N.

JEDAN od najpoznatijih srpskih planinarskih klubova, paraćinski “Javorak”, i ovog septembra pridružio se akciji Planinarskog saveza Srbije i srodnih klubova u promociji zdravih stilova života, gde počasno mesto zauzima hodanje.

“Javorak” organizuje tim povodom “Dan pešačenja”, a poziv za učešće upućen je svim stanovnicima opštine Paraćin. Paraćin će hodati 12. septembra, u subotu. Zborno mesto je poznati park “Halić” kraj sportske hale.

Foto: M. N.

Planirana je šetnja do jezera Vezirovac, iznad Ćuprije, i nazad, uz poruku svima da se pridruže i naprave korak napred ka svom zdravlju. Jedan od vođa grupe je planinarka Milica Nikolić, koja kaže da je ukupna dužina staze oko deset kilometara.

- Pretpostavljam da ćemo za oko tri sata završiti šetnju, ali, to opet zavisi od kondicije učesnika. Pozvani su da pešače svi, od dece do starijih od 70. Ranije smo uvek na Dan pešačenja imali baš veliki broj učesnika, ali videćemo kakva će situacija sada biti zbog epidemije. U svakom slučaju, malo će organizacija biti drugačija, po grupama – napominje Nikolićeva, dodajući da će učestvovati i osnovne škole, uz podršku Ministarstva prosvete.

U subotu će, prema prognozi paraćinskog meteorologa-amatera Vladimira Dikića, biti sunčan letnji dan, pa se očekuje da odziv Paraćinaca bude odličan, uz sve mere prodostrožnosti zbog zaštite zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)