KULTURNI CENTAR PARAĆIN: Omladinska pozorišna scena na sarajevskom “Juventafestu”

Z. RAŠIĆ

10. 09. 2020. u 15:59

U SARAJEVU je juče počeo 8. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva “Juventafest”.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ПАРАЋИН: Омладинска позоришна сцена на сарајевском “Јувентафесту”

Foto: OPS

Za učešće se prijavio veliki broj odličnih predstava iz Rusije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a među pet odabranih za učešće je komad “Hoću napolje” Omladinske pozorišne scene (OPS) Kulturnog centra Paraćin.

Mladi glumci i reditelj Uroš Mladenović juče su otputovali za Sarajevo. Svi su oduševljeni što će ponovo, posle par meseci pauze zbog kovida, ponovo igrati tu predstavu i to na renomiranom međunarodnom festivalu. Nastupiće poslednjeg dana, u nedelju, 13. septembra.

Uroš Mladenović, dramski pedagog, rekao je da su već više puta konkurisali za učešće na “Juventafestu”, ali su zbog velike konkurencije iz celog regiona odabrani sad prvi put.

Među stotinu prijava, nakon stroge selekcije odabrano je pet predstava, uključujući paraćinsku, čim su ispunjena maštanja talentovanih srednjoškolaca da pokažu kako glume na velikom festivalu. To je do sada najveći uspeh Omladinske scene Paraćin koja radi od 2011. godine u tri uzrasne kategorije – omladinci, mlađi omladinci i dečja scena, a puno mladih već je prošlo kroz ovu svojevrsnu pozorišnu školu.

Predstava “Hoću napolje” inspirisana je tekstom jednočinke “Idiot” Muze Pavlove. To je priča o odlasku mladih iz Srbije i njihovim motivima, koja otvara brojne društvene teme.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)