U VRANJU SE IPAK ODRŽAVA TRADIIONALNI MUZIČKI PROGRAM: Maj mesec muzike ipak u - septembru

D. RISTIĆ

09. 09. 2020. u 16:25

TRADICIONALNA manifestacija posvećena umetničkoj muzici "Maj mesec muzike", biće održana u Vranju od 10. septembra do 5. oktobra.

У ВРАЊУ СЕ ИПАК ОДРЖАВА ТРАДИИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ПРОГРАМ: Мај месец музике ипак у - септембру

Foto: D. Ristić

Pomeranje termina uslovila je epidemiološka situacija izazvana korona virusom, zbog koje su bila odložena sva kulturna dešavanja i veća okupljanja u zatvorenom prostoru.

Manifestaciju će 10. septembra, u Pozorištu "Bora Stanković", otvoriti zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Tada će celovečernji koncert za klarinet pod nazivom "Njeno veličanstvo muzika", održati Vranjanac, Aleksandar Tasić.

U okviru manifestacije biće održano deset koncerata i to u Sali Muzičke škole "Stavan Mokranjac" sa početkom u 19 sati, osim završnog koncerta 5. oktobra, koji će takođe biti održan u sali vranjskog pozorišta. Ovogodišnje svečanosti klasičnoj muzici u čast obeležiće nastupi profesionalnih muzičara, profesora muzičkih akademija i fakulteta iz zemlje i okruženja. Publika će morati da poštuje propisane mere zaštite.

Organizator manifestacije je Muzička škola "Stevan Mokranjac", a pokrovitelji su republičko Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna